Реал Мадрид хоће у Премијер лигу!

© AP Photo / Manu FernandezНападач Реал Мадрида Карим Бензема
Нападач Реал Мадрида Карим Бензема - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Реал Мадрид озбиљно размишља о изласку из Ла Лиге и прикључивању Премијер лиги или неком другом елитном такмичењу, преноси новинар „Мундо Депортива“ Фернандо Поло.
Добро обавештени шпански новинар написао је да су Флорентино Перес и остали људи из врха Реал Мадрида уморни од очајног третмана који имају од стране првог човека ФС Шпаније Хавијера Тебаса.
Председник „краљевског клуба“ познат је по иновативности, те је био главни заговорник стварања Суперлиге која би заменила Лигу шампиона, али тај пројекат му је, како ствари стоје, пропао јер није имао подршку већине великих клубова.
Овога пута Перес је дошао на нову идеју – да покуша да се договори са Премијер лигом и да Реал Мадрид буде нови учесник енглеског такмичења.
Као и код Суперлиге, и овде се ради о новцу, доприносима и целокупном финансијском плану – а Премијер лига је годинама испред Шпаније и осталих такмичења када је реч о новцу.
„На 'Сантјаго Бернабеуу' сматрају да је Премијер лига идеално такмичење за Реал Мадрид“, наводи Поло у тексту за „Мундо Депортиво.“
Проблем у целој причи могао би да представља Брегзит, односно то што Енглеска није чланица Европско уније, те је питање да ли би прихватили клуб који није из Велике Британије.
„Упркос разним препрекама, долазак Реал Мадрида у Премијер лигу подигао би ниво интересовања до граница какве све не памти“, пише у закључку текста.
Реал Мадрид сезону у Ла Лиги креће у суботу против Алавеса, и видећемо каква је будућност клуба у шпанском првенству. Поред британског шампионата, Реал је заинтересован и за Бундеслигу и Серију А.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Реал креће у офанзиву на Мбапеа и шаље на адресу ПСЖ-а 120.000.000 евра!
Фудбалер Арсенала Букајо Сака - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Сјајан гест – стојеће овације за трагичара Енглеске /видео/
Флорентино Перес, председник Реал Мадрида - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
Председнику Краљева пропао пројекат Суперлига, па се обратио суду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала