Сукоб Срба и милијардера због пећинског човека /видео/

© Фото : Youtube/faz/PrintscreenПанта Петровић из Пирота, човек који живи у пећини
Панта Петровић из Пирота, човек који живи у пећини - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Милијардер Илон Маск поделио је на Твитеру причу о Панти Петровићу из Пирота, који живи у пећини, а постао је звезда светских медија када је објављено да је примио вакцину против короне. На то су реаговали бројни Срби, одговарајући Маску да „Срби нису пећински људи“, који је потом избрисао твит.
Пироћанац Панта Петровић (70) живи већ деценијама у пећини, а иако је изабрао живот дистанциран од других људи, решио је да прими вакцину против короне. Тај случај дошао је и до светских медија, те је заинтригирао и Илона Маска, оснивача компаније „Тесла“ и најбогатијег човека света.
Маск је, у линк за причу о Петровићевој вакцинацији, написао и „чак се и српски пећински самотњак слаже“.
На то су реаговали бројни пратиоци Илона Маска, који је веома активан на Твитеру. Неки од њих су се слагали са Пантиним позивом на вакцинацију, неки се противили, а у препирку су се укључили и неки од српских твитераша.
© Фото : Скриншот/Твитер/Елон МаскСкриншот/Твитер/ Елон Маск
Скриншот/Твитер/ Елон Маск - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Скриншот/Твитер/ Елон Маск
Док су једни питали Маска када ће његова компанија доћи у Србију, други су били револтирани милијардеровим твитом, доживевши га увредљивим за Србе.
„Извини Илоне, српски народ не живи у пећинама. Доста је било америчке деградације других нација. Ваша компанија се зове као један од најпопуларнијих Срба на планети“, гласио је један од коментара твитераша.
После бурних реакција, милијардер је избрисао тај твит.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала