У поплавама и клизиштима у Турској страдало више од 40 особа /видео/

© AP PhotoПоследице разорних поплава на северу Турске
Последице разорних поплава на северу Турске - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Најмање 44 особе су настрадале у великим поплавама и клизиштима у приобалном делу Турске, саопштиле су данас турске власти.
Турска агенција за катастрофе (АФАД) навела је да је 36 особа погинуло у покрајини Кастамону, седам у Синопу, а једна особа у Бартину, пренео је Ројтерс.
Породице неталих са стрепњом посматрају рад спасилачких екипа у страху да би број настрадалих могао да буде још већи.
Олујне кише погодиле су 11. августа приобалне провинције Црног мора Бартин, Кастамону, Синоп и Самсун, узрокујући поплаве које су рушиле куће, однеле најмање пет мостова и на десетине аутомобила, а бројне путеве учиниле непроходнима.
Према саопштењу АФАД-а, девет особа тренутно је хоспитализовано у Синопу, а једна особа се води као нестала у провинцији Бартин, али неки од становника овог подручја су на друштвеним мрежама навели да има још стотине несталих.
Око 2.250 људи евакуисано је широм овог региона, неки хеликоптерима с кровова, а многи су привремено смештени у студентским домовима, саопштиле су власти.
Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган данас је допутовао у посету поплавама погођеним подручјима и том приликом је поручио да ће држава да предузме све што је у њеној моћи како би штета била брзо санирана.
Поплаве, једне од најгорих у историји Турске, погодиле су северне покрајине, након што су локализовани пожари у западном делу земље у којима је најмање осам особа погинуло, а хиљаде њих је било приморано да се евакуише из својих домова, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала