Барселона успешно почела живот без Месија

© AP Photo / Joan MonfortБарселона
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Пратите нас
Дошао је и тај дан - Барселона је у Примери после 17 година заиграла без Леа Месија! И победила. Пао је Реал Сосиједад на Камп Ноуу резултатом 4:2 (2:0), те је јасно да Депај, Де Јонг и остали могу без Аргентинца.
Кога нема без њега се мора и може. Управо то је применила Барселона, шокирана због одласка прве звезде Лионела Месија, који је 21 годину био њен члан, њено височанство и легенда клуба, власник бројних рекорда...
Меси је у суботу представљен у Паризу пред меч Пари Сен Жермена и Стразбура (4:2), а Барселона је морала да настави својим путем.
И наставили су на најбољи могући начин. У првом колу Примере нису имали уопште лак задатак да савладају Реал Сосиједад, екипу која је претходне сезоне била асплутни хит.
Улогу лидера међу Каталонцима преузео је Мемфис Депај, а први гол постигао је Ћерар Пике у 19. минуту из прекида.
У финишу првог полувремена предност је дуплирао Брајтвајт – 2:0.
Већ тада је било јасно да се Барселона опоравила од шока и огромне празнине коју је за собом оставио Лионел Меси, освајач шест „Златних лопти“.
Поново се Данац Брајтвајт нашао у главној улози и у 59. минуту на семафору је било исписано Барселона – Сосиједад 3:0.
А онда три минута блеска гостију из Сан Себастијана. Лобете је у 82. смањио, да би Ојарзабал ефектним голом из слободног ударца унео драму у меч првог кола Примере – 3:2.
Ипак, нису бордо-плави дозволили гостима да приреде сензацију и да надокнаде три гола заостатка, већ су стигли до четвртог поготка.
Брајтвајт је несебично асистирао Серхи Роберту, којем није било тешко да са два метра лопту пошаље у небрањену мрежу и постави коначних – 4:2.
Барселона коју води Роналд Куман показала је да је спремна за живот без Месија и да ће упркос огромном губитку бити спремна да се бори са Реалом, Севиљом и Атлетико Мадридом за шампионску титулу.
Сонов шамар Гвардиоли и „грађанима“
Србин одлично „вози Локомотиву“, одолео је и шампиону Русије
Преминуо Герд Милер, чувени немачки „национални бомбардер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала