Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Медији: Талибани контролишу све граничне прелазе у Авганистану

© REUTERS / STRINGERЗаставе Пакистана и покрета Талибан на граничном прелазу на пакистанско-авганистанској граници у граду Чаман
Заставе Пакистана и покрета Талибан на граничном прелазу на пакистанско-авганистанској граници у граду Чаман - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Пратите нас
Радикални покрет Талибан (терористичка организација забрањена у Русији) контролише све граничне прелазе у Авганистану, преноси агенција АП позивајући се на званичнике.
Како се наводи, тренутно из Авганистана може да се изађе само преко аеродрома у Кабулу.
У Авганистану годинама траје сукоб између владиних снага и талибана; последњих месеци талибани су заузели значајне територије и започели офанзиву на велике градове. Ескалација је почела након повлачења америчких трупа и њихових савезника у НАТО-у.
Почетком августа, први пут од 2016. године, талибани су заузели административни центар једне од 34 афганистанске покрајине, после чега је објављено да су заузели још више од 20 главних градова афганистанских покрајина, док се борбе настављају. Од већих градова, само Кабул је остао под контролом авганистанске владе.
Прочитајте још:
На 46 километара од Кабула – Талибани заузели главни град провинције Вардак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала