Барселона се бори за голи живот: „Све је лаж, дугујемо преко милијарду“

© AP Photo / Joan MonfortЂоан Лапорта
Ђоан Лапорта - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Барселона налази се катастрофалној ситуацији, што је потврдио председник Ђоан Лапорта. Он је на конференцији за медије, која је трајала два сата, поручио да каталонски гигант дугује милијарду и 350 милиона евра.
Зато и не чуди што је из Барселоне отишао Лионел Меси, један од најбољих фудбалера данашњице, који је био симбол Блаугране где је провео 21 годину.
Лапорта је за очајно стање Барселоне и нагомилане проблеме, као и одлазак Месија, оптужио свог претходника Ђозепа Бартомеуа.
„Прва ствар коју смо морали да урадимо када смо дошли је да затражимо позајмицу од 80 милиона евра јер нисмо могли да исплатимо плате. Претходна управа била је пуна лажи. Такође смо установили да је неопходно да урадимо хитне поправке на самом стадиону јер бисмо у сурпотном ризиковали животе навијача. Сазнали смо и да је клубу унапред исплаћено 50 одсто новца од ТВ права. Сазнали смо да је политика исплаћивања зарада била обрнута пирамида, прича о смањену плата на почетку пандемије такође је била лаж. Установили смо и да су вршене бројне исплате разним посредницима кји чак нису ни агенти. Све што се дешавало је изузетно забрињавајуће“, рекао је на почетку обраћања Лапорта.
Фудбал - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Неуспех у Европи и киксеви у Суперлиги натерали су га да поднесе оставку
Нови-стар председник Барселоне наставио је у истом тону.

„Имали смо расходе од 451 милиона евра. Оно што је у свом писму написао Бартомеу у покушају да оправда себе је скретање пажње. Они су одговорни за све што се овде догодило пре 7. марта и неће се извући“, поручио је резигнирани Ђоан Лапорта.

Све наведено јасно указује на то због чега је Меси морао да оде, док је нови капитен Ђерар Пике пристао на драстично смањење плате, како би новајлије могле да буду регистроване.
Подсетимо, Барселона је у првом колу Примере у недељу увече победила Реал Сосиједад, што је био први меч без Месија у Примери после 17 година.
Мбапе пресекао – на видику нова трансфер „бомба“!
Србин одлично „вози Локомотиву“, одолео је и шампиону Русије
Сонов шамар Гвардиоли и „грађанима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала