Бора Чорба уочи концерта на Ташу открива делове текста Мишине песме који сада звуче потресно

© Tanjug / Филип КраинчанићБора Чорба развеселио Београђане
Бора Чорба развеселио Београђане - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Ми смо већ на Ташмајдану, све је спремно, а ја сам нервозан као пас. Пред концерт најбоље је не причати са мном, каже за Спутњик прослављени рокер Бора Ђорђевић, уочи вечерашњег концерта на Ташу посвећеног Миши Алексићу.
Бора открива да ће на концерту премијерно извести једну Мишину песму која се зове „Две гитаре“, а чији рефрен гласи: „Не трошите џабе паре, нисам тако важан лик, укрстите две гитаре, нек то буде споменик“.
Та песма увод је у наступ који представља омаж чувеном „Чорбином“ басисти.
© Фото : screenshot/youtube/Jutarnji Program TV HAPPYМирослав Миша Алексић - басиста „Рибље чорбе“
Мирослав Миша Алексић - басиста „Рибље чорбе“ - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Мирослав Миша Алексић - басиста „Рибље чорбе“
Иако неочекивано за барда рокенрола иза кога су деценије успешних наступа, Бора ипак не крије да и после толико година – има трему, иако, како каже, она нестане са првом песмом.
„Пред концерт најбоље је не причати са мном, јер тада уопште нисам комуникативан. Размишљам о свему, да ли ће бити добро, како ће проћи. То је трема која ме пред сваки наступ већ деценијама прати, али она нестаје чим изађемо на бину“, открива легендарни рокер.

Музички споменик Миши Алексићу

За датум концерта изабран је дан рођења Мише Алексића. Тим поводом „Чорба“ ће извести његове најпознатије композиције, а сав приход од наступа биће намењен Мишиној породици.
„Миша је нажалост преминуо, а ми смо некако морали да се навикнемо на чињеницу да га нема. Морам признати да нам то и даље тешко иде. Заправо сам сигуран да се никада нећемо помирити са његовим одласком“, истиче фронтмен „Чорбе“ и додаје да су без Мише, у новом саставу, наступали на Арсенал фесту пред осам хиљада људи, у Скопљу, у Инђији, у Србобрану, у Деспотовцу, у Нишу, у Бања Луци, у Битољу, Цељу, Радовићима у Црној Гори...
„На првом наступу без Мише било нам је веома тешко. Тешко и необично. Срећа па су нас људи из публике бодрили. Публика је та која нам је дала ветар у леђа, помогла својом подршком“, наводи Ђорђевић.

Окренете се лево, а њега нема

„Ви не можете да схватите какав је то осећај када сам се окренуо лево, где је Миша стајао – а њега нема“, искрен је Ђорђевић.
Он каже да са „Чорбом“ на басу сада наступа Иван Станковић Ивке, дугодишњи техничар овог састава који је већ имао прилике да мења Мишу и у томе се одлично снашао.
„Изводићемо песме са новог албума, на којима је чак и постхумно Миша присутан. Премијерно ћемо извести песму ’Две гитаре’ а такође ћемо свирати и старе песме које је Миша компоновао. На томе је акценат овога концерта“, наглашава Ђорђевић.
Са „Рибљом чорбом“ наступиће и чувена имена домаће рок сцене Момчило Бајагић Бајга, Звонимир Ђукић, Никола Чутурило, као и Жика и Драги Јелић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала