Интензивније и гласније: Рок проповедник Ник Кејв стиже на Егзит

© Фото : GOSHA RUBCHINSKIYНик Кејв
Ник Кејв - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Један од најоригиналнијих и најутицајнијих бендова на свету „Бед сидс“, предвођен рок проповедником Ником Кејвом загрмеће са главне бине 21. Егзит фестивала који ће бити одржан од 7. до 10. јула 2022. године.
Велики Ник Кејв и његови „Бед Сидси“ су први потврђени извођачи чији је наступ заказан за петак, 8. јул. Њихови концерти, интензивни и гласни, набијени снажним емоцијама и харизмом увек су више од обичног концерта, а неретко и од саме музике, што их чини идеалним за почетак нове ере Егзита.
„Овогодишњим историјским издањем, којим је започео повратак великих фестивала на светску сцену, Егзит је показао да је снага јединства и воље јача и од највећих препрека које су претиле да нас раздвоје и ове године. Такође, доказали смо да постоји начин да се велики фестивали безбедно организују, чак и током пандемије“, каже оснивач и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић.

Нови Сад 2022, Европска престоница културе

Домаћин Егзита, Нови Сад 2022. године заједно са Ешом (Луксембург) и Каунасом (Литванија) понеће титулу културне престонице Европе, а директор Егзита, Душан Ковачевић истиче да управо тим поводом, са великим оптимизмом гледају на наредно годину.
„Верујемо да нема бољег начина да најавимо овако значајно издање, него с једним од највећих рокенрол уметника икада“, наглашава он.

Један од највећих рок песника

После готово 50 година каријере, започете још давне 1973. године, Ник Кејв важи за отелотворење рокенрола, особу која је дубоко утицала на историју популарне културе и њена највећа достигнућима. Музички образован и талентован, Кејв је одувек желео да се бави роком зато што је, како каже, он револуционаран и има моћ да промени људе. Према сопственом признању, на самом почетку велики утицај на његов рад имали су амерички рокери, као и британски бенд „Џетро тал“, што му је помогло да развије препознатљиви лични стил, који се кроз године мењао, како звуком, тако и приступом грађењу песама.
Са саставом „Бед сидс“ се спојио 1983. године, и створио, према писању медија, једну су од најзначајнијих појава у ери пост-панка и алтернативног рока, од осамдесетих до данас. Кроз готово четири деценије рада, група је објавила 17 студијских албума, попут „From Her To Eternity“, „Good Son“, „Henry’s Dream“ и „Let Love In“, „Dig, Lazarus, Dig!!!“, „Push The Sky Away“...
Петроварадинска тврђава видела је Кејва два пута. Први пут 2011. са Гриндерманом, а 2013. са „Бед сидсима“ и оба пута, кроз моћне и гласне свирке, показала сву нераскидивост веза коју има с фановима са ових простора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала