Медведев преслишао Американца и новом титулом угрозио Ђоковића!

© AP Photo / Chris YoungРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, освојио је Мастерс у Торонтону победом против Американца Рајлија Опелке – 6:4, 6:3. Руски тенисер освојио је укупно четврти Мастерс у каријери, први ове године, и додатно се приближио Новаку Ђоковићу на АТП листи.
Медведев иза себе има сјајних недељу дана, у полуфиналу и финалу против Американаца, Изнера и Опелке, није изгубио ни сет, те је до трофеја у Торонту дошао прилично рутински.
Руском тенисеру одлично леже конкуренти попут високих Американаца, што се показало као тачно јер је оба дуела добио после мање од сат и по времена игре.
Освајањем турнира у Канади, Медведев се додатно приближио Новаку Ђоковићу, те сада има 1.600 бодова мање, што га ставља у позицију да нападне прво место до краја године, с обзиром да Ђоковић неће играти на Мастерсу у Синсинатију.
„Моје прво финале било је такође у Канади и освојио сам само три гема, тако да си одиграо много боље него ја у том сусрету. Надам се да ћеш у следећем финалу играти још боље, наравно ако ја нисам на другој страни“, нашалио се Медведев са Опелком после меча.
Данил је наставио са импресивним рекордом против америчких тенисера на АТП турнирима, те после полуфинала и финала има 90,3 одсто успешности против играча из САД (28-3).
Иза њега следи Рафаел Надал са 89,2 (74-9), Роџер Федерер 88,7 (102-13) и Новак Ђоковић 87,3 (69-10).
Иначе, када је реч о трци за место број један на АТП листи, Медведев неће моћи да престигне српског тенисера после Синсинатија, али евентуалном титулом приближиће се на свега 600 бодова пред последњи Гренд слем у сезони.
Ту би Ђоковић поново могао да направи разлику јер није не брани ни бод, пошто је пре годину дана дисквалификован из Њујорка јер је ненамерно погодио линијског судију у врат.
Роџер Федерер на турниру у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Шок: Федерер опет мора на операцију /видео/
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Медведев говорио о инциденту из Торонта
Рафаел Надал напушта терен после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Вратила се ретка болест која је умало пензионисала Надала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала