На рачуну и "БЕО Чиста енергија": Од септембра нова ставка на уплатницама "Инфостана"

© Sputnik / Лола Ђорђевић Поглед на престоницу Србије са куле Београд
Поглед на престоницу Србије са куле Београд - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите насTelegramOdyssey
На рачунима које Београђанима шаље "Инфостан", од септембра ће се наћи нова ставка - накнада за одлагање и третман отпада коју спроводи приватни партнер "Бео чиста енергија".
Ипак, корисницима се укупан износ комуналија за смеће неће изменити, барем засад, већ ће се прерасподела средства реализовати само између ЈКП "Градске чистоће" и "Бео чисте енергије", преносе Новости.
Досадашња цена од 6,60 динара по квадрату домаћинства, коју сада плаћају суграђани, на рачунима ће се разделити на начин да 5,61 по квадрату стоји на одељку за "Чистоћу" и остатак од 0,99 до 6,60 по квадрату ће стајати за "Беочисту". Нови ценовник усвојен је недавно на надзорном одбору "Чистоће".
"До сада смо ми обављали целокупну услугу", наводе у "Чистоћи".
"Откако је 2. августа "Бео чиста" преузела нову депонију, ми ћемо бити оператер за сакупљање и одношење смећа, док ће они радити третман и одлагање. За грађане цена остаје иста, али ће се средства која смо досад узимати, део њих, прослеђивати приватном партнеру", прецизирају у Чистоћи.
Ипак, како је раније било најављено изменама одлуке о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом, које ступају на снагу од октобра, наплаћиваће се и нова ставка, за третман кабастог отпада.
"Кад у октобру или новембру, "Чистоћа" добије дозволу за третман кабастог отпада и збрињавање посебних фрагмената из комуналног, ова услуга ће се додатно наплаћивати. Засад ценовник није одређен", рекли су раније надлежни.
Како се наводи у изменама одлуке о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом, посебни фрагменти из комуналног отпада који се због свог састава не могу одлагати у опрему та сакупљање комуналног отпада су: отпад од електронских производа, клима-уређаја, истрошених батерија, отпадних уља, боја, лакова, гума.
Прочитајте још:
Возила тешке механизације земљом затрпавају место пожара на депонији у Винчи - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Секретаријат за заштиту животне средине: Пожар у Винчи се и даље гаси, квалитет ваздуха одличан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала