„Највећи, опорави се“ – тениски свет реаговао на шокантну вест Федерера

© AP Photo / Alberto PezzaliШвајцарски тенисер Роџер Федерер
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Роџер Федерер, освајач 20 Гренд слем титула, објавом да иде на нову операцију колена шокирао је тениски свет. Ово можда значи и крај каријере швајцарског тенисера, те су му на друштвеним мрежама многи пружили подршку.
„Највећи, опорави се“, била је порука контроверзног аустралијског тенисера Ника Кирјоса.
„Све најбоље пријатељу. Вратићемо се“, написао је Хуан Мартин дел Потро ког такође муче повреде већ годинама.
Ово су биле само неке од порука за Швајцарца који је у недељу увече саопштио да је донео одлуку да поново оперише колено – четврти пут у каријери, а други пут у кратком временском периоду.
„Повући се самостално из професионалног спорта је нешто што сваки човек жели, и то је реткост. Пријатељу, желим ти брз опоравак“, рекао је Марди Фиш, некадашњи амерички тенисер.
Федерер, који има 40 година, ове сезоне одиграо је само тринаест мечева (9-4) и свима је јасно да се ближи дан када ће се један од највећих тенисера у историји повући.
„Желим да пружим себи бар трачак наде да се вратим на АТП тур у неком облику или форми. Бићу одсутан много месеци“, поручио је Федерер.
Ова реченица посебно је забринула све тениске заљубљенике јер се јасно може видети да ни сам Федерер није сигуран да ли ће успети да се врати у неки вид форме који ће му омогућити да се такмичи на високом нивоу.
Роџер Федерер на турниру у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Шок: Федерер опет мора на операцију /видео/
„Део када каже 'трачак наде' је оно што највише брине код Федереровог саопштења. Надам се да ће успети да се још једном врати, јер би било лоше завршити каријеру онако на Вимблдону“, написала је француска новинарика Карол Бушар.
Швајцарац је пре нешто мало више од месец дана испао у четвртфиналу Вимблдона након што је одиграо јако лош против Хуберта Хуркача, те се сви надају да ће се вратити још једном и да ће покушати да дође макар до полуфинала или финала Отвореног првенства Велике Британије.
„Знамо у ком смеру ово иде и јако је тужно гледати врхунске спортисте да на овакав начин губе корак са професионалним спортом“, додао је новинар „Спортс Илустрејтеда“ Џонатан Вертхајм.
Професионални крај Роџера Федерера је све ближи, али заиста се сви надају да ћемо га барем још једном гледати на тениском терену како се бори за титулу – заслужио је.
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Медведев преслишао Американца и новом титулом угрозио Ђоковића!
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Чудо из Британије: „Федерер и Надал нису бежали од НАТО бомби као Ђоковић“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Медведев говорио о инциденту из Торонта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала