Школе у Србији чекају одлуку Кризног штаба

Пратите нас
Министарство просвете чека одлуку Кризног штаба како ће бити организована настава од 1. септембра, речено је у ресорном Министарству, а директори београдских школа кажу да су спремни за нормалан почетак школске године, али и за моделе наставе које диктира епидемиолошка ситуација.
Челници школа очекују да ће о свему више знати у петак и апелују на родитеље и ђаке да сачекају реч Кризног штаба који ће донети препоруку у најбољем интересу свих, преноси Танјуг.
До сада су, како кажу, од ресорног Министарства једино добили закључак по којем школе треба да поступају, односно да снажно делују на промовисању значаја вакцинације, како би се и ученици вакцинисали.
Директорка ОШ "Марко Орешковић" Гордана Радојевић каже да се школа припрема за редовно и нормално стање.
"Надамо се да ће сви ђаци 1. септембра доћи у школу и да ће ситуација што се тиче короне бити мирна и да ћемо почети као и свих ранијих година", рекла је директорка.
Оперативни план рада ће, каже, бити спреман и за комбиновани модел као прошле године али као и сваке године очекују од Министарства просвете и Школске управе упутство на основу кога се опходе и припремају за 1. септембар.
Додала је и да је опремање и чишћење школе у току и да је захваљујући Општини и Градском секретаријату током лета санирана канализациона мрежа и обављена јавна набавка за реконструкцију крова.
Директор Земунске гимназије Милош Бјелановић каже да се спремају за наставу као да је нормална ситуација.
"Планирамо да кренемо нормално са интерактивном наставом, а од тога како ће се развијати комплетна ситуација са ковидом, шта ће рећи Кризни штаб, какве ће препоруке дати Министарство, зависи да ли ћемо радити измене у односу на планирано", рекао је Бјелановић.
Прочитајте још:
Ученици у школи - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Потврђено: Кризни штаб препоручио вакцинацију деце
Дигитална настава - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Потврђено из Кризног штаба: Неће бити тестирања невакцинисаних ђака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала