Да ли је Косово следеће? Малагурски на жестоком удару Албанаца због тог питања

© Фото : Фејсбук скриншот/Спутњику уступио Борис МалагурскиТекстови албанских портала које су писали о објави Бориса Малагурског
Текстови албанских портала које су писали о објави Бориса Малагурског - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Пратите нас
Албански медији пренели су објаву Бориса Малагурског са фотографијама повлачења америчких трупа из Вијетнама и Авганистана уз питање: „Да ли је Косово следеће?” Знају да јесте, зато су и забринути, каже Малагурски за Спутњик и додаје да му због ове објаве непрекидно прете.
Малагурски је у последња два дана на друштвеним мрежама одбио безброј претњи Албанаца. Иако му, каже, увек понеко прети, било је јасно да је реч о „удару“ који је нешто посебно испровоцирало.
„Касније сам схватио да су то реакције на ове текстове, да је у албанским медијима објављен велики број текстова у којима се преноси моје једноставно питање: ’Да ли је Косово следеће?‘ , које је наводно потпуно бесмислено, али су ето, одлучили да пишу о томе“, каже Малагурски.
На Твитеру је објавио две фотографије, алудирајући да је одлазак Американаца из Авганистана реприза пада Сајгона 1975. године, када су војници САД хеликоптером напуштали своју амбасаду. Фотографија евакуaције из Авганистана готово је идентична.
„Заправо су врло усплахирено реаговали. У тим текстовима су покушали да ме оцрне, да кажу да то нема никакве везе са истином, али сама чињеница да им је ова објава привукла пажњу, очигледно показује да и те како има смисла. Описују како је то што сам рекао потпуно бесмислено, а својим су објавама овоме заправо дали огроман смисао“, каже овај режисер.
Он додаје да осврт на историју америчког ратовања потврђује његову тезу да у земље као што су Вијетнам и Авганистан Американци улазе само да би одбранили своје интересе.
„Када те интересе више немају, они се повлаче и остављају све своје ’велике савезнике‘ на цедилу. То се десило у Вијетнаму, а сада и у Авганистану. Повукли су се, ово је велико понижење за америчку спољну политику. И сам Бајден је пре неколико месеци говорио да неће бити сцена као из Вијетнама, а управо су се десиле сцене баш као из Вијетнама.“
Малагурски додаје да му је, без обзира на претње, драго што га и портали у Албанији преносе, али и да му је жао што ниједан од тих медија није контактирао са њим и тражио коментар.
„Нико ме није звао да пита шта сам мислио под тим, да уради неку дубљу анализу, већ су само пренели то што сам написао, а радо бих им објаснио. Мислим да Албанци могу само да добију тиме што ће Косово да буде ишчупано из канџи ОВК мафије и америчких импeријалиста“, каже Малагурски на крају разговора за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала