„Изненађени смо“: Министарство културе Србије о поступку Твитера

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаСтраница Твитера на екрану компјутера
Страница Твитера на екрану компјутера - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Пратите нас
Министарство културе и информисања саопштило је да је изненађено поступком Твитер мреже да једном броју медија у Србији додели ознаке да „сарађују са Владом“ на профилима које ти медији, главни уредници и руководство користе на овој друштвеној информационој мрежи.
Како се наводи, Министарство не улази у то шта је навело тај вишејезични сајт да од размене мишљења и слободе говора стигне до цензуре појединих медија у нашој земљи и скреће пажњу да је обележавање медија и њихових уредника или руководства, непожељно и да не води демократском дијалогу којем Србија као друштво тежи.

„Упозорење из Твитера да налоге медија који носе ову ознаку неће препоручивати људима нити ‘појачавати’ домет њихових твитова делује у супротности са принципима и наменом са којим је ова мрежа стартовала“, наводи се у саопштењу.

Компанија Твитер је доделила ознаке „Медиј који сарађује са Владом Србије“ једном броју медија на њиховим налозима на тој друштвеној мрежи, међу којима су РТС, агенција Танјуг, Пинк, Вечерње новости, Информер.
Прочитајте још:
Цензура илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Ако бар не подигнемо глас, свима ће нам тајни владари са Запада ударити жиг на чело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала