Вучић: Једва чекам да будем још један Трамп у свету

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић, поводом одлуке Твитера да поједине српске медије означи као оне који сарађују са Владом, рекао је да једва чека да му искључе налог и да буде још један Трамп у свету.
„Једва чекам да ми искључе налог да будем још један Трамп у свету, да се покаже како је добро да талибански портпароли имају слободан приступ тој слободарској мрежи, за коју би неки рекли послушничкој мрежи. Ја да будем послушник таквима нећу“, поручио је он.
Вучић је честитао медијима који се супростављају послушничкој мрежи и који шире слободарске тежње и слободарске идеје, уз питање зашто су се узнемирили што су тако означени.
„Ти људи су све најлепше рекли о тим медијима. С ким ће да сарађују - са тајкунима? Најнормалније је да сарађују са владом. Ми и не плаћамо највећи део тих медија, а они плаћају Глас Америке и Би-Би-Си, па нису ставили да су то владини медији, то нису медији који сарађују - већ су владини“, објаснио је он, а пренео Танјуг.
Уз питање да ли је требало да пишу и „медији сарађују са лоповима који су опљачкали Србију" истакао је да то води до питања ко је цензор и показује да би они желели да буду цензори.
Цензура илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Ако бар не подигнемо глас, свима ће нам тајни владари са Запада ударити жиг на чело

"Србија неће ништа од Црне Горе"

Председник Србије је поручио Црној Гори и њеном премијеру Здравку Кривокапићу да Србија жели најближе односе са Црном Гором, да не тражи ништа, али да неће дозволити да Србију неко понижава.
Вучић је рекао да је црногорски премијер Здравко Кривокапић био више пута у Београду и то не само у главном граду, а када је реч о званичним састанцима, рекао је да то иде мало другачије и подсeтио на чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије из Црне Горе и да је Србија узвратила реципрочно.
Он је тако одговорио на питање да прокоментарише изјаву Кривокапића за "Нову" да не зависи од њега да ли може да дође у Београд и разговара са највишим српским званичницима.
„Сви сте добродошли. Што се тиче званичних састанака то иде мало другачије. Немојте сметнути с ума чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије. Сећате се због чега је протеран ? Због венца који је положио на споменик Мојковачким јунацима, и зато што је рекао нешто неспорно, за шта и Кривокапић не може да каже да је спорно“, указао је он.
Казао је да је Србија одговорила реципрочно, па повукла своју меру верујући да ће Црна Гора исто урадити.
„То је само једна ситница. Немојте да говоримо о разним документима и актима које је доносила скупштина Црне Горе, проглашавање нашег народа геноцидним. Доносили су различите одлуке и у вези слања вакцина косовској војсци. Реч не би рекли да су их послали народу, већ су их слали онима који по Резолуцији 1244 не треба да постоје“, истакао је Вучић.
Рекао је да је прочитао глупости око Кривокапићевог доласка у Београд, и питања да ли ће бити изабранЈоаникије за митрополита.
„Политика заснована на трачевима и бесмислицама није политика, верујем само у политику резултата“, додао је он.
Вучић је изразио уверење да ће бити прилике ускоро и за званичне разговоре.
Нисте приметили да се и данас у медијима води хајка против Србије. Пишу да Србија хоће нешто, али Србија неће ништа. Што причате сваки дан да нешто хоћемо? Ми нећемо ништа, не причамо за резолуције, вакцине, амбасадора. Сваки дан нешто кукате и жалите се. Престаните са кукањем и жалопојкама“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала