Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Бугарска о новом таласу миграната: Нећемо дозволити да Софију претворе у гето

© Фото : VIARA YOVEVAОграда на бугарско-турској граници у близини бугарског Малког Тарнова.
Ограда на бугарско-турској граници у близини бугарског Малког Тарнова. - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Европски посланик из Бугарске и заменик председника партије ВМРО БНД Ангел Џамбазски је позвао Народну скупштину да по хитном поступку обрати пажњу на претњу новог таласа миграната. Политичар је подсетио да је његова партија већ 2020. године разматрала нацрт закона који предлаже ангажовање добровољних одреда за заштиту граница.
„Позивам парламент Бугарске да остави по страни злобне теме и обрати пажњу на предлог закона који је усвојен у првом читању заседања прошле године у оквиру 44. Народне скупштине. Позивам да се предлог закона усвоји до краја. Он је од великог значаја за Бугарску како на националном, тако и на локалном нивоу“, изјавио је Џамбазки на свом Фејсбук профилу.
Политичар је позвао да се затворе сви центри привремених смештаја миграната у Бугарској. Према саопштењима медија, центри који се налазе у селима Љубимец, Пистрогор и Бусманци су преплављени избеглицама из Авганистана, Сирије, Ирана и Палестине.
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Криза у Авганистану
Авганистански мигранти беже од талибана у Бугарску
„Ми нећемо дозволити да се наш главни град претвори у гето у коме могу мирно да шетају групе људи које угрожавају безбедност грађана. Инсистирам на томе да се по хитном поступку примене мере које омогућавају безбедност у Бугарској. Сматрам да се то може обезбедити само затварањем центара, јер Софија није место у коме је потребно направити простор за смештај илегалних миграната и избеглица“, изјавио је он.
„Грађане Бугарске је неопходно заштити путем нулте миграције и одсуства на територији државе чланова покрета Талибан (терористичка организација забрањена у Русији). Како је познато, међу такозваним избеглицама обавезно се провуку и исламски терористи“, приметио је Џабаров.
Подсетимо, последњих дана у Бугарску је дошло око 200 миграната, пре свега из Авганистана. Како су изјавили у Пограничној полицији, у случају да се број нелегалних миграната повећа, министарсtво унутрашњих послова ће морати да затражи помоћ војске.
Избеглице, Авганистан - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Мађарска неће неограничен број миграната из Авганистана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала