ФСБ разбила ћелију терористичке организације на Криму /видео/

© Фото : ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ током противтерористичке акције на Криму
Припадници ФСБ током противтерористичке акције на Криму  - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Руске снаге безбедности разбиле су ћелију терористичке организације Хизб ел Тахрир ел Ислами (забрањене у Русији) на Криму, приведена су два лидера и три активна учесника, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).
Како се наводи у саопштењу, припадници терористичке организације су водили „противуставне активности“ засноване на доктрини о стварању „светског калифата“ и имале за циљ насилно рушење актуелне власти и уништавање секуларних институција.
Они се терете за ширење терористичке идеологије и врбовање локалних муслимана. Припадници ФСБ запленили су пропагандни материјал.
Партија исламског ослобођења (Хизб ел Тахрир ел Ислами) у многим земљама је препозната као терористичка; у Русији је њена делатност забрањена одлуком Врховног суда из 2003. године. Циљ организације је елиминисање немуслиманских влада и успостављање исламске владавине на светском нивоу стварањем „светског исламског калифата“. Припадници ове организације редовно се приводе у разним регионима Русије, углавном у великим градовима Централне Русије, Поволшког региона и Сибира, а већ су хватани на Криму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала