„Господин Бели шешир“: Украо компанији 600 милиона долара, вратио скоро све, сад му нуде посао

CC0 / Pixabay/Siobhan Dolezal / Бели шешир
Бели шешир - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Блокчејн платформа Поли Нетворк, којој је недавно у сајбер нападу украдено 611 милиона долара, наводно је понудила хакеру који стоји иза напада радно место саветника за ИТ безбедност компаније.
Ова компанија за трговање криптовалутама известила је прошле недеље о пљачки на свом Твитер налогу, идентификујући три адресе на које су наводно пребачена украдена средства. Међутим, већ наредног дана јој је враћена скоро половина украдене имовине, а до сада су јој враћени сви токени, осим 33 милиона долара.
„Да бисмо захвалили и охрабрили етичног хакера да настави да доприноси унапређењу безбедности у свету блокчејна заједно са Поли Нетворком, срдачно га позивамо да буде главни саветник за безбедност Поли Нетворка“, наводи се у саопштењу компаније, извештава ЦНБЦ.
Сувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Највећа крађа у историји криптовалута
Након прошлонедељног напада, компанија и даље не може да приступи средствима вредним више од 200 милиона долара, која су закључани на рачуну за који је потребна лозинка. Фирма је наводно понудила награду од 500.000 долара за помоћ како би преузела остатак дигиталних новчића корисника, преноси РТ.
У саопштењу Поли Нетворка, хакера су назвали именом „господин Бели шешир“, што је израз који се користи за етичке хакере који нападе изводе да би открили слабе тачке у системима због којих могу да буду изложени сајбер нападима.
Компанија наводно не може да спроведе „знатну надоградњу система“ како би спречила сличне нападе док јој се не врате сва преостала средства.
Према речима неименованог извора на који се позива ЦНБЦ, хакер је рекао да ће приватни кључ (лозинка) бити предат када за то „сви буду спремни“, пренео је Танјуг.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала