Градоначелник Никшића саслушан у Вишем тужилаштву због става о Сребреници

© Sputnik / Сенка МилошМарко Ковачевић, председник Општине Никшић
Марко Ковачевић, председник Општине Никшић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Градоначелник Никшића Марко Ковачевић саслушан је данас у Вишем тужилаштву због свог става који је изнио у вези са Сребреницом.
Ковачевића је Тужилаштву пријавио ДПС Мила Ђукановића.
„Био сам у Вишем државном тужилаштву да дам изјаву поводом кривичне пријаве ДПС-а којом сам оптужен за негирање наводног геноцида у Сребреници. Сада је јасно да је ДПС Резолуцију у парламенту Црне Горе гласао да би се са својим савезницима кроз њу обрачунавао са својим политичким противницима и српским народом у Црној Гори и региону. Видимо да постоје покушаји ислеђивања мојих сународника и у региону и јасно је да је ово дио шире акције против народа ком припадам. Све ово се дешава а да притом за 400.000 протјераних Срба из Хрватске и 200.000 протјераних Срба из Сарајева, као и за непребројане хиљаде побијених Срба у том рату нема никакве правде, нити су злочинци кажњени“ ,рекао је Ковачевић.
Он је додао да су „у правосудном смислу ови догађаји или прећутани или су виновници ослобођени пред „судовима“. Ако ту имамо неједнак однос онда је све јасно“.
„Тако ће бити јасно да ако отпочну процес против мене да се то ради по политичкој основи у склопу обрачуна са српском народом који је, као што видимо, отпочео Резолуцијом која је донета у јуну“, саопштио је Марко Ковачевић у изјави за Борбу по изласку из тужилаштва.
Никшић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Никшићки ДПС поднео пријаву и тражи смену председника општине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала