Крим: Самит „Кримска платформа“ је акт дипломатске агресије

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКрим, поглед на Јалту
Крим, поглед на Јалту - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Потпредседник кримског парламента Владимир Бобков изјавио је да је предстојећи украјински самит „Кримска платформа“ акт дипломатске агресије.
„Кримска платформа“ је, независно од тога ко ће у њој учествовати, акт дипломатске агресије према Русији, јер ће на њој бити речи о нарушавању територијалне целовитости наше земље“, рекао је Бoбков за Спутњик.
Према његовим речима Крим је саставни део Русије, што је утврђено новим Уставом земље, тако да је искључено учешће руске стране у предстојећем самиту.
Раније је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио да Украјина није позвала представнике Русије да учествују у међународном самиту „Кримска платформа“, али је спремна за дијалог са Русијом о Криму.
Графит Русија - моја домовина на зиду у Бахчисарају на Криму - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Крим предложио Украјини алтернативу „Кримској платформи“
Самит „Кримска платформа“ ће се, на иницијативу Украјине, одржати 23. августа у Кијеву. На њему ће се разматрати питање „повратка“ контроле над Кримом. Како је Кулеба навео, учешће је потврдило већ 40 земаља и међународних организација.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је „Кримску платформу“ назвао дивљањем, на којој ће „Запад наставити да шири неонацистичке и расистичке ставове савремене украјинске власти“.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала