Вечито отписана деветка без које Звезда не може /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicФудбалер Црвене звезде Милан Павков прославља изједначујући гол у мечу 1/16 финала Лиге Европе против Милана у Београду
Фудбалер Црвене звезде Милан Павков прославља изједначујући гол у мечу 1/16 финала Лиге Европе против Милана у Београду - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Милан Павков је у више наврата био на излазним вратима Маракане, пречесто су га тренери Црвене звезде олако стављали на клупу, па и на трибине, а он је против Клужа показао да је достојан броја који носи!
Момак из Бегеча је отписана деветка без које Црвена звезда не може. И тачка!
Не прође прелазни рок у којем шампион Србије не доведе новог центарфора или неког од изданака из своје школе не врати с позајмице, док Милан Павков све то мора да трпи.
Онда и не чуди што у појединим утакмицама делује незаинтересовано, нешто налик Николи Јокићу, чији израз лица делује хладно док се поиграва с ривалима у НБА лиги.
Ове сезоне свега 60 минута до утакмице с Румунима у плеј-офу Лиге Европе (4:0), а онда експлозија.
Интелигентан погодак главом, с невероватним осећајем и одмереним трзајем, а онда луцидна асистенција грудима Катаију, у стилу мајстора, трасирали су Звезди пут ка другом по јачини европском такмичењу.
Прошле сезоне доведен је Дијего Фалчинели. Италијан је био пројектован да буде први шпиц Звезде, ове је стигао Луи Диони, који је показао врло скромно фудбалско умеће за једну деветку, ту је и млади Крстовић, али је Павков представом против Клужа, потврдио да заслужује да буде први шпиц.
И то у континуитету. Да се не понови Шериф, када у двомечу са молдавским клубом у квалификацијама за Лигу шампиона није био у протоколу.
Шта је разлог томе, зна само Дејан Станковић, и још (по)неки челник Звезде...
Скромног момка из Бегеча, који ретко говори за медије и воли да се опусти у родном граду на реци, где проналази свој мир, није било ни у реванш мечу против Каирата (5:0).
Ту га је Станковић оправдано „склонио“ јер је био „невидљив“ против Казаса у првом сусрету у којем су црвено-бели поражени резултатом 2:1.
А Павков воли Звезду и веран јој је. Тражили су га Шкоти, нудили милионе, није хтео да оде. Махали су милионима својевремено и Кинези, посао је био пред реализацијом, али Павков се у последњем тренутку предомислио и остао на Маракани.
Није ни чудо што је миљеник Делија, које му никада неће заборавити 6. новембар 2018. године када је уништио Ливерпул.
Фудбалски горостас из Бегеча имао је наспрам себе Ван Дајка, Робертсона, Трента-Арнолда и Алисона, али му то није представљало проблем да донесе једну од највећих победа у скоријој историји славног клуба из Љутице Богдана.
Не једном, већ двапут је погодио у мету и шокирао, испоставиће се будуће првака Европе те сезоне.
Идуће сезоне догодио се Копенхаген, а Павков је такође на Маракани био стрелац у ремију 1:1, ту је погодак против Милана за реми (2:2) у последњим секундама утакмице са вишеструким прваком Европе.
Она парабола главом која пркоси свим законима физике, могла би да се нађе у фудбалским уџбеницима, а Павков би морао да објасни како то, заправо, с лакоћом ради.
Све то само је потврда да је Милан човек за велика дела, и уколико је Дејан Станковић имао дилему око тога да ли му је место у Звездиних стартрних 11, онда је исти добио у демолирању Румуна, у којем се све вртело око 193 центиметара високог нападача.
Милан Павков слави победу над Ливерпулом - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Звездин херој: „Веровали су у мене, ово је само почетак“
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Румун: Да извадим пиштољ и упуцам играча?; Станковић: Шта да кажем, а да не испаднем смешан?
Фудбалери Црвене звезде против Клужа - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Звезда разбила Румуне и закорачила у Лигу Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала