Представник Републике Српске предложио велику промену у Регионалној лиги

© Фото : АБА лига/Игокеа/Ненад ВарунаВук Радивојевић у дресу КК Игокеа
Вук Радивојевић у дресу КК Игокеа - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Пратите нас
Вук Радивојевић, бивши кошаркаш а тренутно спортски директор КК Игокеа, открио је да је АБА лиги послат допис за промену постојећег система такмичења.
Радивојевић је изјавио да је предлог да у плеј-оф иде осам, уместо досадашње четири екипе, јер би то доигравање учинило занимљивијим.
„Мислим да би било веома занимљиво за целу АБА лигу, али и за тимове, да могу да нађу шансу и боре се за осмо место. Увек се у врху истичу исти тимови, зашто и неки други клубови не би имали прилику да одиграју још неколико јаких утакмица?“, изјавио је Радивојевић за „АТВ“.
Ове сезоне ће у АБА лиги учествовати 14 тимова, а бивши ас Црвене звезде истиче да систем од осам плеј-оф учесника већ успешно функционише у другим државама.
„Ми смо послали допис јуче, испред клуба, јер је на прошлој Скупштини било речи о плеј-офу са осам екипа. Након дуго времена имамо такмичење са 14 екипа и мислим, по мени, да плеј-оф од четири тима губи смисао. И шпанска и турска лига играју тако“, објаснио је челник клуба из Републике Српске.
Подсетимо, Игокеа је прошле сезоне заузела четврто место и пласирала се у плеј-оф, где је изгубила од шампиона региона, Црвене звезде.
„Који мозак може ово да уради?“ /видео/
Мадар одбио НБА уговор због позива Обрадовића!
Петрушев открио ко га је „погурао“ ка Ефесу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала