Креће реконструкција државног пута од Мерошине до Мердара

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПредседник Србије Александар Вучић у посети Прокупљу
Председник Србије Александар Вучић у посети Прокупљу - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Пратите нас
У септембру почиње реконструкција државног пута од Мерошине до Мердара, најавио је председник Србије Александар Вучић, додајући да ће радови бити завршени до краја 2022. године.
Вучић је то изјавио током посете Прокупљу, где је обишао радове на реконструкцији зграде Гимназије и Средње медицинске школе „Др Алекса Савић“.
„Проширићемо га, у потпуности пресвући новим асфалтом. Радимо то да бисте имали тај пут и да мештани свих градова, села, на путу до Мердара имали користи а не губили изградњом ауто-пута“, поручио је Вучић, обраћајући се грађанима Прокупља.
Вучић је додао да би крајем септембра, почетком октобра требало да крену радови на ауто-путу Ниш-Мердаре, дугом 77 километара. Према његовим речима, тај ауто-пут коштаће 255 милиона евра.
„То су тешки радови јер ћемо на том ауто-путу имати 85 мостова, али и 35 тунела. Читавих 18 километара биће кроз тунеле, што јасно показује који тежак посао чека наше неимаре, градитеље“, констатовао је Вучић.
Најавио је и долазак гаса у Прокупље, наводећи да ће то коштати 36 милиона евра.
„Видите да Србија иде напред, да се економски неупоредиво брже развија, али исто тако може да чува своје национално достојанство, да се не понижава, као када нам је највећи извозни посао било слање српског меса у кесама, када смо се хвалили какве велике реформе спроводимо и хвалили се испорукама наших грађана Хагу. Данас се хвалимо што извозимо у ЕУ добру робу, услуге, софтвер...“, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала