Случај „Петница“: Некадашње полазнице истраживачке станице дају исказе полицији

ИС Петница - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Пратите нас
Неколико девојака, које тврде да су биле жртве сексуалног узнемиравања као некадашње полазнице истраживачке станице Петница дају исказе данас у београдској полицији у оквиру предистражних радњи које се спровде по налогу Основног јавног тужилаштва у Ваљеву.
Још једна девојка треба да буде испитана у просторијама ваљевског тужилаштва наредне седмице, речено је Танјугу у том тужилаштву.
До сада су своје исказе у полицији дале две жене.
Основно јавно тужилаштво у Ваљеву позвало је почетком јула све полазнице истраживачке станице Петница да се јаве њему или полицији ако сматрају да су оштећене сексуалним узнемиравањем и искоришћавањем за фотографисање након 2013. године, јер је те године ступио на снагу тзв. „Маријин закон“ који предвиђа да кривична дела против полне слободе слободе учињених на штету малолетних лица или деце не застаревају.
У овом случају је у току предистражни поступак, који је тужилаштво покренуло на основу писања медија о злостављању махом малолетних полазница Петнице.
До сада су, како наглашавају у тужилаштву, испитани у својству грађана сви који су укључени у овај случај, као и да су извршени претреси локалција и одузета техничка опрема која је дата на вештачење.
По окончају предистражног поступка, када се утврде чињенице и прикупе докази, тужилаштво ће одлучити има ли места покретању кривичног поступка, против кога и за које кривично дело.
Случај о злостављању некадашњих полазница ИСП, покренут је након што је њих пет у исповести за недељник Време некадашењег уредника „Петничких свески“ Б.С. (65) означило као злостављача у периоду од 2003. до 2014. године.
Прочитајте још:
„Петница“ демантовала наводе о избору Срђана Јанева за новог директора
Јавила се прва девојка која сматра да је оштећена у Петници
Заштитник грађана затражио надзор за податке из Петнице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала