Албанци спремају политички земљотрес, Срби могу да га спрече: Лидер Српске листе о плану Приштине

© Tanjug / Сава РадовановићПротести Срба у Косовској Митровици
Протести Срба у Косовској Митровици  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Албанске партије покушавају уједињавањем на локалним изборима 17. октобра, у општинама где Срби чине већину, да изазову „политички земљотрес“, а Српска листа настоји то да предупреди позивима на јединство и одговорно понашање представника српског народа на Косову и Метохији, изјавио је председник Српске листе Горан Ракић.
Ракић је за „Политику“ рекао да то груписање албанских политичких партија које су, како оцењује, политички апсолутно некомплементарне, опасност за заштиту српских интереса, а не Српску листу, која је, истиче, окосница политичке борбе за српски народ.
Албанац у Приштини слави независност тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Зашто се Албанци уједињују у српским општинама на Космету
„Зато је потребно да сви будемо одговорни и на висини задатка. Да ситне размирице, уколико их има, и сујету оставимо по страни, јер ово није тренутак где смемо дозволити да поклекнемо и својом неодговорношћу угрозимо наш опстанак“, поручио је Ракић.
На питање да ли су реална очекивања албанских вођа да освоје општине на северу Космета, он је казао да је опасност реална, али да је једини начин да се план албанских партија осујети одговорно понашање свих грађана и јединствена подршка Српској листи.
„Снага Срба на КиМ лежи на снази свих наших општина, села и градова, а наравно, северна Косовска Митровица има посебну тежину и значај. Митровица је главни град Срба на Космету. Како неко ко је у три мандата био на челу града, верујем да ће Митровчани знати да се одупру овим притисцима и сачувају политичку снагу и јединство у граду“, истакао је Ракић.
Како је навео, није тајна да албански лидери покушавају да обесмисле бриселске споразуме, па ће и покушај освајања власти у српским општинама бити несумњиво један од притисака.
„Ни под јачим притисцима Срби нису посустали, нити се одрекли будућности на овим просторима. Зато су ови избори, као и они претходни, али и будући, тест наше одлучности да останемо и опстанемо“, рекао је Ракић, пренео је Танјуг.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала