Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Бугарски европосланик: ЕУ добила још један шамар од диктатора Ердогана

CC0 / Pixabay / Застава Бугарске
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Бугарски европосланик заменик ванпарламентарне странке ВМРО БНД Ангел Џамбазки оценио је изјаву турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана да његова земља неће постати „европско складиште за избеглице из Авганистана“ као „још један шамар Европској унији“.

„ЕУ је добила још један шамар од Ердогана и још један очигледан доказ да земље којима владају диктатори никада нису биле нити ће икада постати 'стратешки партнер' ЕУ. Чак супротно, тај човек отворено прети Европи предстојећом мигрантском кризом. Он то ради монструозно дрско, онако како то умеју само диктатори“, написао је европосланик на својој Фејсбук страници.

Према речима политичара, будући да је сусед Турске, Бугарска није у обавези да плаћа туђе рачуне и постане део игре „диктатора“.
Рат у Авганистану није наш и нема потребе да ми платимо високу цену која следи иза тог рата. Избеглице из Авганистана могу да оду у богате муслиманске земље попут Саудијске Арабије, Катара, Уједињених Арапских Емирата, Кувајта, не у хришћанску Европу. Те земље се налазе на хиљаде километара од Авганистана, а не на неколико десетина хиљада, као Бугарска. Управо зато ћу инсистирати на томе да Европски парламент води политику постизања договора, захваљујући којим ће илегални имигранти или избеглице моћи да добију помоћ уколико им је потребна, али помоћ у својим братским земљама“, објаснио је бугарски политичар.
Ограда на бугарско-турској граници у близини бугарског Малког Тарнова. - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Криза у Авганистану
Бугарска о новом таласу миграната: Нећемо дозволити да Софију претворе у гето
Подсетимо, последњих дана у Бугарску је дошло око 200 миграната, пре свега из Авганистана. Како су изјавили у Пограничној полицији, у случају да се број нелегалних миграната повећа, Министарство унутрашњих послова ће морати да затражи помоћ војске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала