Како се пријавити за доделу новца за уџбенике у Београду и шта је потребно од докумената /видео/

© Sputnik / Сергеј Пјатаков / Уђи у базу фотографијаДеца
Деца - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Сви родитељи деце која у Београду похађају први и други разред основних школа од данас до 30. септембра могу да се јаве Фондацији за младе таленте за доделу бесповратних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић прецизирао је да родитељи и законски заступници деце могу да се пријаве Фондацији да би добили новац у вредности четири уџбеника — за српски, односно матерњи језик, математику, свет око нас и обавезни страни језик.
Средства која ће добити зависи од цене уџбеника изабраног издавача, рекао је Весић и додао да ће сви добити око 6.000 динара.
Да би добили новац потребно је Фондацији доставити три документа — изјаву, потврду да је дете уписано у први или други разред у којој су прецизирани уџбеници и издавачи.
„Те потврде су у школама, потребна је очитана лична карта или копија, копија платне картице са бројем жиро рачуна на који ће се уплатити новац. Могуће је обавити онлајн пријаву и нема потребе да долазе и доносе документа или да их шаљу“, рекао је Весић и додао да сви који желе могу да пријаву предају на шалтер Скупштине града.
Према његовим речима, родитељи који се пријаве онлајн добијаће аутоматски уз поруку да им је пријава прихваћена и тачан износ колико новца ће им бити уплаћено.

Бесплатни таблети и интернет

Заменик градоначелника рекао је да ће родитељи од трећег до шестог разреда бити позвани од 1. септембра, када почиње подела таблета уз који ће добити и картицу Телекома са бесплатним интернетом.
Сва деца без обзира каквог имовинског стања су њихови родитељи, добиће таблете — 67.592 дечака и девојчица, рекао је Весић за Танјуг и навео да ће таблети бити осигурани и свако губљење или оштећење платиће осигурање.
„Свако дете ће добити и код за добијање дигиталних уџбеника, то је велика ствар и Београд ће бити изнад свих других престоница у Европи. Београдска деца ће имати оно што немају деца Лондона, Беча и Париза“, рекао је Весић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала