Медведев одбио покушај новинара да га увуче у скандал око вакцинације

© AP Photo / Cole BurstonРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, одбио је да прокоментарише шта мисли о вакцинацији, само дан након што је Стефанос Циципас изјавио да је за младе људе добро да се заразе вирусом корона јер ће тако лакше стећи имунитет.
Претходних неколико дана у свету тениса протекло је у нападима на грчкох тенисера Стефаноса Циципаса који није рекао да је против вакцине за вирус корона, али је изнео низ ставова који не доприносе вакцинацији.
Новинари су у све желели да увуку и Данила Медведева, али руски тенисер искусно је одбио да каже било шта што би изазвало даљу полемику.

„Најважнија ствар је да људи буду безбедни. Заправо, то је све што могу да кажем“, казао је Медведев.

„Сјајно је што се публика вратила на трибине, навијачи су основни део овог спорта и чине тенис занимљивијим“, додао је.
Руски тенисер није желео много да се уплиће, да даје суд да ли је добро или лоше вакцинисати се и то је вероватно најбољи могући одговор који је могао да дâ.
Подсећамо, Циципас је недавно рекао како се неће вакцинасти све док то није обавезно да се бави професионалним тенисом, као и да не види разлог зашто би се млади спортисти вакцинисали.
Вакцине нису довољно тестиране. Неким људима су изазвале последице. Мислим да је за нас млађе добро да се заразимо и опоравимо јер ћемо тако створити имунитет. Не видим то као нешто лоше“, рекао је Циципас за грчки СДНА.
Убрзо је реаговала и влада Грчке која је у саопштењу навела да је Циципас много тога урадио за спорт у њиховој држави, али и да не би требало да даје такве изјаве када није довољно поткован да прича о таквим стварима.
Циципас шокантном изјавом „натерао“ владу Грчке да се огласи
Шокантна изјава уздрмала тениску јавност: „Добро је да се заразимо вирусом“
Американац жестоко погрешио у тврдњи о Ђоковићу – „да ли било шта знаш о тенису?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала