Несуђени Бразилац у дресу Србије прелази у Премијер лигу

© Фото : ФСС/промоЛијанко Војновић
Лијанко Војновић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Лијанко Војновић, ког је Драган Стојковић, селектор фудбалске репрезентације Србије, желео у дресу „Орлова, каријеру ће наставити у Саутемптону, пренео је италијански новинар Ђанлука ди Марцио.
Војновић, који је рођен у Бразилу, наступа већ годинама за Торино и како има 24 године дошло је време за корак напред.
Ди Марцио, један од најугледнијих италијанских новинара, пренео је да ће Лијанко прећи у Саутемптон у трансферу вредном 7.000.000 евра, чиме ће добити шансу да се опроба у најјачој фудбалској лиги на свету.
Војновић је за Торино одиграо 54 утакмице, постигао је један гол и „Бикови“ ће инкасирати солидну своту новца на име обештећења.
Лијнако је „несуђени репрезентативац Србије“ пошто је Пикси пре неколико месеци желео да га укључи у А тим, али ФИФА не дозвољава фудбалеру да два пута поднесе захтев за промену репрезентације, те је захтев одбијен.
„Лијанко је играч који има квалитет за репрезентацију Србије. Селектор Драган Стојковић је желео да га позове на турнеју коју ћемо имати почетком јуна у Јапану. Обавили смо разговоре са њим и код њега је постојала жеља и интересовање. На основну прикупљене докуменције контактирали смо ФИФА и нажалост одговор је био негативан“, изјавио је Стеван Стојановић, спортски директор репрезентације Србије.
Војновић је сам крив за овакав исход јер је претходно затражио да, након што је играо за селекције Србије до 16 године, пређе у млађе селекције Бразила, што му је ФИФА и дозволила.
Наступао је у младим тимовима Бразила, али никада није добио шансу у сениорском и тешко да ће добити, с обзиром на конкуренцији у једној од најјачих репрезентација на свету.
Србија заувек остаје без свог Бразилца
Краљ тражи милијарду за свог највернијег војника
Од Белих вода до „белог света“ и капитенске траке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала