Циципас шокантном изјавом „натерао“ владу Грчке да се огласи

© AP Photo / Patrick SemanskyСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Стефанос Циципас, трећи тенисер света, изазвао је потрес у свету тениса, али и генерално у Грчкој изјавом „да је за младе људе добро да се заразе вирусом корона јер ће тако најлакше стећи имунитет“. Због оваквог става морала је да реагује и влада Грчке, тачније портпарол Јанис Оикономоу.
Циципас се тренутно налази на Мастерсу у Синсинатију, те су новинари искористили шансу да га питају за његово мишљење о вакцинацији.
Грчки тенисер није рекао да је строго против вакцинације, али је изразио скептичност и казао да је за младе људе и генерално спортисте добро да се заразе вирусом јер ће тако најлакше стећи имунитет.
Такође, Циципас је истакао да ће се вакцинисати једино ако то буде услов да се бави професионалним тенисом, што се вероватно никада неће десити, те је јасно да неће примити вакцину.
Новак Ђоковић и Стефанос Циципас на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Шокантна изјава уздрмала тениску јавност: „Добро је да се заразимо вирусом“
Овакав став, поготово овај други „да је добро заразити се короном“, изазвао је велику полемику на друштвеним мрежема пошто је познато да је у свету преминуо значајан број младих људи.
Због тога је морала да реагује и влада Грчке која је преко портпарола Јаниса Оикономоуа издала саопштење:
„Стефанос Циципас није учествовао у кампањи за вакцинације, али јесте у акцији у којој смо причали о важности мера заштита. Циципас је велики спортиста, његово знање у спорту и његов допринос спорту у земљи су неупитни. Међутим, његова способност да процени потребу за вакцинацијом или да ли је вакцина тестирана довољно дуго је упитна. Упитна је зашто нема ни знања ни студија нити истраживачког рада који би му омогућио да о томе формира мишљење“, навео је портпарол и додао:
„Ова питања анализирају, информишу друштво и постављају они који су их проучавали, они који су студирали медецину у Грчкој и остатку света. Било би добро да њихове ставове обараћамо пажњу, а онима, који су својим одличним издањима на другим местима такође референтна тачка за шире друштвене групе, поручио бих да да буду двоструко опрезни у изношењу таквих ставова“.
Видећемо у ком смеру ће се даље развијати ова прича, пошто поједини тениски аналитичари сматрају да АТП треба да објави јасна правила на основу којих би се тенисери кажњавали уколико би говорили против вакцинације...
Шокантна изјава уздрмала тениску јавност: „Добро је да се заразимо вирусом“
Надал шокирао: Завршио сам сезону!
Нови талас користи одсуство „велике тројке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала