Захарова поручила Лондону: Уместо нових антируских санкција, изведите Америку пред лице правде

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Пратите нас
Уместо увођења санкција руским држављанима Велика Британија би требало да приведе правди представнике америчких обавештајних служби због непоштовања Конвенције за забрану хемијског оружја, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русија Марија Захарова.

„Боље би било да Британија нађе у себи снаге уместо још једног бега од стварности и изведе пред лице правде представнике америчких служби због непоштовања Конвенције о забрани хемијског оружја у делу који се тиче његовог уништења“, прокоментарисала је дипломата саопштења о британским санкцијама против запослених у ФСБ-у Русије.

Портпаролка је подсетила и на речи шефа британске дипломатије Доминика Раба да Лондон „подржава демократију, слободне и праведне изборе, владавину права и људска права у Русији“ у светлу хапшења руског блогера Алексеја Наваљног и предстојећих избора за Државну думу Русије.
„Штета што тако није у Британији и није у контексту сопствених политичких процеса. Узгред, шта је са Асанжом?“, прокоментарисала је Захарова.
Министарство спољних послова Велике Британије саопштило је раније да је проширило санкције Русије због хемијског оружја. Како се наводи, на санкциони списак додато је још седам руских држављана. Реч је о припадницима руске Федералне службе безбедности (ФСБ) које Лондон сумњичи да су умешани у наводно тровање блогера Алексеја Наваљног.
Подсетимо, Велика Британија увела је санкције Русију због ситуације са Наваљним још у октобру 2020. године. Тада је санкцијама обухваћено шест руских држављана, између осталог и директор ФСБ-а Александар Бортњиков.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала