„Ако мисле да имају моћ да нас хапсе, нека одмах крену“: Додик одбио позив Тужилаштва БиХ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Немам намеру да се одазовем на позив Тужилаштва БиХ на саслушање, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик коментаришући информацију да је међу 29 пријава које се односе на негирање геноцида и ратних злочина и она против њега.
Формирање предмета по наметнутим изменама Кривичног закона БиХ Додик види као след који иде ка распаду БиХ која, каже, не може да живи на овај начин у којем се, како је рекао, Бошњаци радују, јер имају високог представника који искључиво ради против Срба, преноси РТРС.
Поновио је да ће сваки грађанин Републике Српске који буде узнемираван због наметнутих одредаба Кривичног закона БиХ бити заштићен.
„Ја немам намеру да се одазовем ни њима ни било коме другом, али имам намеру да идем у Сарајево. Баш ме интересује како ће се понашати. Шта да коментаришем, то говори о томе шта је био прави циљ Инцка и ових да додатно направе раскол. Ми не признајемо тај суд, не признајемо те њихове активности. Нећемо их признати никада, ако мисле да имају моћ да нас хапсе и терају по затворима, онда нек изволе одмах да крену, другог начина нема. Сваки грађанин Републике Српске, за кога сазнамо да је због тога био узнемираван, биће заштићен“, навео је Додик.
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
На листи и Додик: Тужилаштву БиХ поднето 29 пријава због негирања геноцида
Подсетимо, бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо је измене Кривичног закона БиХ којим је постало кажњиво негирање геноцида и ратних злочина.
Тужилаштво БиХ саопштило је да је до сада поднето 29 пријава по том основу, а међу њима је и пријава против Милорада Додика.
Република Српска противи се наметнутим изменама закона.
Застава Србије на предизборном митингу - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Провоцирају хаос: Нема толико затвора колико има Срба којима сребренички злочин није геноцид /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала