Дунав рађа нове шампионе. Одржана регата земунских чамаца и кајака /фото, видео/

© Sputnik / Лола Ђорђевић“Фестивал земунских чамаца и кајака”
“Фестивал земунских чамаца и кајака” - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Неколико стотина такмичара и навијача "окупирало" је у суботу Земунски кеј, где је, у оквиру Фестивала земунских чамаца и кајака, одржана традиционална регата Кајак-кану клуба из Горње вароши.
На клупском такмичењу које већ 75 година окупља спортисте свих старосних категорија учествовало је око 300 кајакаша и кануиста из 15 клубова. Регата се одвијала на потезу од Клуба Радецки до Кајак-кану клуба Земун на деоници дужине 500 метара.
Цика, бодрење и подршка другара и породице били су неизоставни део сваке трке. Радост, и озареност на лицима победника, али и понека суза учесника који су имали мање среће, најсликовитије су показали колико су овакве манифестације значајне за младе спортисте. Јер, ко зна, можда је управо данас, на Дунаву веслао неки будући шампион или шампионка, који ће боје наше земље бранити на великим такмичењима.
© Sputnik / Лола Ђорђевић“Фестивал земунских чамаца и кајака”
“Фестивал земунских чамаца и кајака”  - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
“Фестивал земунских чамаца и кајака”
Поред тркачког дела програма, посетиоци су могли да уживају и у изложби чамаца и осталих предмета који се користе за веслање, а који су били изложени на шеталишту на Кеју. А љубитељи гастрономије су, у оквиру фестивала, претходно вече, имали прилику да уживају у најлепшој чорби коју земунски аласи праве од свеже речне рибе.
© Sputnik / Лола ЂорђевићНеколико стотина такмичара и навијача "окупирало" је данас Земунски кеј
Неколико стотина такмичара и навијача окупирало је данас Земунски кеј - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Неколико стотина такмичара и навијача "окупирало" је данас Земунски кеј
Земун са својим излазом на Дунав је већ традиционално град чамџија и аласа, а Кајак-кану клуб Земун, као један од најстаријих спортских колектива у Београду, место окупљања веслача и заљубљеника у реку.
Овогодишња манифестација “Фестивал земунских чамаца и кајака” одржана је под покровитељством Секретаријата за привреду града Београда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала