Ударни руски дронови „Орион“ и „Сиријус“ модернизовани да боље штите

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаДрон "Орион"
Дрон Орион - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Ударна беспилотна летелица „Орион“ ће бити опремљена системима за радио-електронску борбу, а ускоро се очекује и производња његове ударније варијанте „Сиријус“, изјавио је у интервјуу Спутњику генерални директор компаније „Кронштадт“ Сергеј Богатиков уочи форума „Армија 2021“.

„Одбрана или радио-електронска борба је за ‘Орион’ један од основних приоритета. Тренутно се ради на разним варијантама летелице по критеријуму цена-ефикасност“, рекао је Богатиков.

Он је појаснио да ће „Орион“ имати средства радио-електронске борбе која ће му омогућити да се штити од ракета и да сузбије непријатељске системе и додао, да је то једна од најважнијих функција свих војних беспилотних летелица.
„Орион“ је у класи средње висинских ударних летелица великог домета. Беспилотна летелица се оружаним снагама Русије испоручује под називом „Иноходец“. Може се налазити у ваздуху до 24 часа. Њена максимална полетна тежина је 1.150 килограма, креће се брзином од 200 километара на сат, док јој је максимална висина лета седам километара. Распон крила јој је 16 метара, а дужина осам метара.
дрон Орион кавер - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
ИНФОГРАФИКА: Шта све може нови руски ударни дрон „Орион-Е“
Компанија „Кронштадт“ је припремила сву потребну документацију за почетак производње летелице „Сиријус“, додао је Богатиков
„Сиријус“ је унифициран са „Орионом“ копненим комплексом за управљање, опремом, погоном и елисама.
„Основна разлика је у томе што је ‘Сиријус’ тежа варијанта ‘Ориона’ са сателитима за управљање и са могућношћу интеракције са авијацијом. Односно, на њему је првобитно превиђена инсталација апарата за обједињен систем веза, размену података и идентификацију“, навео је директор компаније.
Беспилотный летательный аппарат (БПЛА) Орион-Э на выставке «Армия России – завтра» в рамках IV Международного военно-технического форума «Армия-2018» в Кубинке - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Русија први пут представља ударну беспилотну летелицу „Орион-Е“
Он је додао да „Сиријус“ има веће транспортне могућности јер има два мотора, већи радијус деловања и веће борбено оптерећење.
Дрон „Сиријус“ је средње висинска летелица која може дуго да лети. Апарат ће имати полетну масу од две тоне, размах крила ће бити око 23 метра и моћи ће да остане у ваздуху до 20 сати. Максимална висина лета је 7.000 метара, а брзина крстарења 180 километара на сат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала