Вучић: До јуна комплетно нова Дунавска магистрала

© Tanjug / TARA RADOVANOVICВучић обишао радове на Дунавској магистрали
Вучић обишао радове на Дунавској магистрали - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће комплетна Дунавска магистрала бити обновљена до краја јуна наредне године.
Вучић је, по обиласку деонице пута Голубац-Доњи Милановац, на којој су радови почели пре неколико дана, рекао да је веома задовољан оним што је видео, вредне људе, неимаре који на том путу раде, а који су не само из Браничевског и Борског округа, већ из целе Србије.
“Много радимо и градимо и до јуна ћемо да завршимо целу Дунавску магистралу, биће нов и перфектан пут, на понос свим грађанима, а посебно важан за исток земље”, рекао је Вучић.
Остаје затим, додаје, да се обезбеди и друга инфраструктура и садржаји, марина, пристаниште, бициклистичка стаза…
Пренео је да постоји идеја која би туризму много донела, да се изгради стаклени мост, на месту где је Дунав најужи, у Казану, на висини од 310 метара, који би спојио српску и румунску обалу.
За то, каже, сада нема новца, али у перспективи се можда у разговору са румунском страном дође до договора о том пројекту.
“То је за оне који воле адреналинска искушења, они би скупо то платили. Али, када би имали пара, не ове године, али ни до пола следеће, онда ћемо да видимо са румунском страном, да урадимо такав мост изнад Дунава, то би била фантастична атракција”, рекао је Вучић.
Поновио је да се у путеве у Србији, нарочито на истоку земље, није улагало 50 година.
“Надам се да ће бити другачије у будућности, да неки други, када буду дошли, могу бар да закрпе и да окрече оно што смо ми урадили”, рекао је Вучић.

Шта обухватају радови

Представник надзорног органа "Путева Србије" Владимир Петровић рекао је за Танјуг да радови обухватају уклањање постојећих слојева асфалта, ојачавање постојеће коловозне конструкције, побољшање дренажног система, израду нове вертикалне и хоризонталне сигнализације, као и промену еласто одбојне ограде.
"Тренутно су радови на скидању постојећег асфалта, а по завршетку радова деоница ће бити пресвучена новим асфалтним слојем дебљине 14 центиметара", рекао је Петровић.
Навео је да су при крају радови на деоници од Доњег Милановца до Рудне главе, дужине 21 километар, и да ће бити завршени крајем следеће седмице.
Обнову саобраћајнице Доњи Милановац-Голубац финансирају Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП "Путеви Србије".
Извођачи радова су "Србија ауто-пут" д.о.о и ПЗП "Пожаревац" д.о.о.
Рок за завршетак радова је 19. април 2022. године.
Радове на овој деоници Дунавске магистрале , који су почели 19. августа, са председником су обишли министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор “Коридора Србије” Александар Антић, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала