Америка није научила лекцију – опет омаловажава Србина

© AFP 2023 / JONATHAN DANIELЛеброн Џејмс и Никола Јокић
Леброн Џејмс и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Амерички медији и људи којима је посао да анализирају и причају о кошарци не верују у то да је Никола Јокић стварно оно за шта је добио награду прошле сезоне – најкориснији играч НБА лиге.
Јокић током целе каријере трпи непоштовање од стране америчке јавности, а поготово појединих чланова медија који су крајем прошле сезоне измишљали разлоге само како би умањили успех године коју је за собом имао центар из Сомбора.
На крају је, ипак, повремени центар репрезентације Србије лако дошао до награде за најкорисније играча регуларног дела сезоне, тиме ућуткавши критичаре, али углед који би требало да један МВП има и даље није на том потребном нивоу.
Око два месеца пред почетак нове сезоне покренута је расправа о томе ко је најбољи играч на свету, а ни у једној анкети нема Јокића.
Ту су Кевин Дурент и Јанис Адетокумбо, па и играчи као што су Стеф Кари, Леброн Џејмс...
НБА функционери и скаути су се определили за Дурента и Адетокумба, који су добили по пет гласова, а због свега се огласио Крис Марлоу, чувени коментатор Денверових мечева.
„МВП је Никола Јокић!“, незадовољно је прокоментарисао Марлоу.
Своје мишљење о дебати дао је и познати новинар Стивен Еј Смит.
„Кевин Дурент је најбољи играч на свету. И тачка. Не постоји ниједан НБА играч, па ни Леброн Џејмс, који је у овом тренутку бољи од Кевина Дурента. На целом свету“, рекао је Стивен Еј Смит.
Овакав расплет готово сигурно није пореметио одмор Јокићу – о којег се Америка већ огрешила пре неколико дана – али јесте Џејмсу, који је након објављивања поменуте анкете главних људи НБА лиге покренуо лавину коментара.
Он се огласио на Твитеру и иронично подсмевао томе да он више није најбољи на свету, иако је током прошле сезоне због повреде зглоба на нози рекао „да никада више неће бити на 100 одсто“.
Било како било, уколико повреде заобиђу најбоље кошаркаше света, ова сезона претендује да буде једна од најзанимљивијих икада виђених.
Никола Јокић и Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Православље је освојило Америку – и више нема назад
Јокић поново жртва америчке неправде – због Божића
Кари Пешић припрема књигу, а за Спутњик каже: Кошарка је за нас – борба!
Јокић је МВП, али многи зарађују више од њега
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала