Јамајчанке одувале Американку која је због допинга пропустила Токио /видео/

© AFP 2023 / JONATHAN FERREYАмеричка атлетичарка Шакари Ричардсон
Америчка атлетичарка Шакари Ричардсон - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Шакери Ричардсон, Американка која је због позитивног теста на марихуану пропустила Олимпијске игре у Токију, разочарала је на првом појављивању после суспензије и заузела је последње место на трци на 100 метара на митингу Дијамантске лиге у Орегону.
Контроверзна Американка целе недеље је причала како је спремна да изазове Илајн Томпсон, Шели-Ен Фрејзер-Прајс и Шерику Џексон, али пала је под притиском и Јамајчанке су је одувале са стазе.
Шакери, иначе шеста најбржа атлетичарка свих времена, лоше је стартовала трку, још лошије је финиширала и заузела је последње место.
С обзиром да привлачи велику пажњу медија због својих егоцентричних изјава, многи су са одушевљењем дочекали овакво издање Ричардсон како би се мало спустила на земљу.
Ипак, она је и после катастрофалног издања била своја и рекла је како јој нико не може одузети то да има шести најбржи резултат свих времена који је поставила у априлу ове године.
„Ово је једна трка, нисам готова. Знате на шта сам способна. Радујте се ако хоћете, причајте разне глупости, али ја сам овде да останем. Шеста сам најбржа атлетичарка свих времена и то ми нико не може одузети“, рекла је 21-годишња Американка.
Очекивало се да ће Ричардсон учествовати на 200 метара, али је одустала с обзиром да се очигледно не налази у најбољој форми.
Иначе, Илејн Томпсон, златна из Токија, поставила је друго најбрже време свих времена у Орегону истрчавши 100 метара за само 10,54. Друго место припало је Фрејзер-Прајс, док је трећа била Шерика Џексон.
Шакери Ричардсон је будућност светске атлетике јер има само 21 годину и велики потенцијал, али мора да „смири главу“ уколико жели да достигне највеће висине.
Сифан Хасан (Атлетика) – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Чудо о ком прича свет – пала усред трке и победила! /видео/
Ламонт Џејкобс дочекан у Италији после освајања злата у трци на 100 метара - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Олимпијске игре у Токију
„Британци, боље гледајте у своје двориште, него што нападате друге“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала