Кошмар који Надал живи 16 година касније: „Специјалиста нам је рекао да му је каријера готова“

© AFP 2023 / CHRIS TROTMANНадалов медицински тајм-аут због повреде стопала на УС опену 2011. године
Надалов медицински тајм-аут због повреде стопала на УС опену 2011. године - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Тони Надал је открио како је Рафаелу Надалу успостављена дијагноза због које су му доктори рекли да му је каријера практично готова и због које трпи последице и 16 година касније.
Надал је у шокирао јавност објавом да је завршио сезону пред УС опен, након што је после Ролан Гароса одиграо само два меча.
Разлог је, као што се већ знало, повреда стопала која га мучи од почетка каријере, односно Мулер-Вајсова болест о којој сте могли да читате на нашем порталу.
„Рекли су нам још 2005. да су пронашли урођени проблем у Рафином стопалу, а специјалиста код којег смо били нам је рекао да је Рафина каријера практично готова“, открио је Тони Надал.
Рафа већ више од 15 година тренира под константним боловима, а често мора да скраћује тренинге када бол постане неиздржив.
Са тим се борио и на то се, барем колико-толико, навикао, али је овог пута, у 36. години живота, проблем постао превелики да би се сезона наставила.
„Са овом повредом стопала се борим још од 2005. године, није то ништа ново. Време је да почнем са нешто другачијим третманима како бих решио овај проблем. Обећавам да ћу дати све од себе како бих могао да наставим да се бавим тенисом“, написао је Надал у саопштењу.
Мулер-Вајсов синдром је „Бику са Мајорке“ отежао живот и у другим физичким аспектима, пошто су покушаји да се умањи бол у стопалу направили друге непогоде.
„Практично константно је морао да пије лекове против болова јер би болови били све гори и гори како би меч одмицао. Због разних уложака које је користио како би решио проблем са стопалом, почео је да има проблеме са коленом, леђима и другим деловима тела“, изјавио је Тони.
Подсетимо, Надал ће на УС опену изгубити чак 2.000 бодова које чува из победоносне 2019. године, па га очекује стрмоглав пад на АТП ранг листи.
Чудо из Британије: „Федерер и Надал нису бежали од НАТО бомби као Ђоковић“
„Ђоковић ће завршити каријеру са 27 Гренд слем титула“
„Изненађен сам Надалом, зашто он коментарише Ђоковића?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала