Протести у Француској: На хиљаде људи против ковид пропусница /видео/

© AP Photo / Adrienne SurprenantПротест у Паризу против ковид пасоша
Протест у Паризу против ковид пасоша - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
На хиљаде људи окупило се у центру Париза шести викенд за редом како би протестовало против ковид пропусница које је увела француска влада.
Демонстрације у француској престоници почеле су средином јула, када је влада увела систем у ком је потврда о вакцинацији неопходна за улазак у ресторане, позоришта, биоскопе, тржне центре и међуградске возове, пише РТ.
Власти инсистирају да су те потврде неопходне како би се људи охрабрили да приме вакцину и како би био избегнут четврти локдаун у земљи, где је до сада забележено 6,6 милиона случајева вируса корона, док је 113.000 особа преминуло.
До сада је више од 55 одсто Француза у потпуности вакцинисано против вируса корона. Међутим, противници ковид пропусница тврде да се њима крше људска права и стварају грађани другог реда.
Окупљени су на данашњем протесту узвикивали „Слобода“ и певали „Макроне, нећемо твоје пропуснице“, а инцидената на скупу није било.
Демонстрације у Паризу су одржане и јуче, и њима је, према подацима полиције, присуствовали 14.700 грађана, док организатори тврде да их је било далеко више.
Демонстрације се одржавају и у другим француским градовима. Полиција је саопштила да их је у суботу било на 220 места, док се укупно окупило 175.000 људи.
Демонстрације у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Сукоб демонстраната и полиције у Паризу: Употребљен сузавац /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала