Путин: Русија боље од других земаља превазишла пандемију

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Русија пролази кроз пандемију вируса корона ефикасније и боље од многих развијених земаља и практично је обновила економски ниво од пре кризе, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
На састанку са представницима странке Јединствена Русија председник је приметио да је током пандемије било одређених потешкоћа повезаних са губитком радних места за многе, са порастом инфлације и ударима на реалне приходе грађана.
„То су веома озбиљне ствари. Али Јединствена Русија је у последње време учинила много. А оно што је учињено је што смо овај период прошли много ефикасније и боље него многе друге развијене економије света“, рекао је Путин.
„Скоро у потпуности смо обновили ниво наше економије од пре кризе. То нам ствара добру основу за решавање проблема који су се појавили у последње време“, истакао је председник.
Руски лидер је саопштио да фактичка инфлација данас износи 6,5 одсто на годишњем нивоу и да су поступци владе и Централне банке адекватни ситуацији. Он је објаснио да финансијске власти земље предузимају све потребне мере за повратак инфлације на планирани ниво.
Према његовим речима, влада и Централна банка имају „задатак да инфлаторне процесе врате у оквире који би одговарали нивоу и плановима развоја наше економије и социјалне сфере“.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала