Вулин: Брину ме изјаве Вокера, он са собом доноси зло

© AP Photo / Visar KryeziuВилијам Вокер међу Албанцима на КиМ 1999. године
Вилијам Вокер међу Албанцима на КиМ 1999. године - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да га забрињава изјава бившег шефа Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијама Вокера да сви Албанци из дијаспоре треба да се уједине како би ојачали своје деловање у земљама у којима живе.
Вулин је за ТВ Прва казао да тај бивши амерички дипломата, креатор „случаја Рачак“, што је био увод у НАТО бомбардовање тадашње СРЈ 1999, када год се појави, са собом донесе велико зло.
Вилијам Вокер на сахрани Албанаца у селу Рачак у фебруару 1999. - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Шта се крије иза предлога Вилијама Вокера за уједињење албанске дијаспоре
„Истина је да се вампири враћају. Тај вампир се однекуд вратио и опет би да се напије крви коме друго него Србима. Жао ми је што постоји, жао ми је што је још ту, пре свега због свих лажи и ужаса које је донео српском народу, од лажи у Рачку па надаље“, истакао је Вулин.
Додао је да Вокерове намере забрињавају, али да још више забрињава то што очигледно ником не смета „велика Албанија“ и то што нико није поставио питање против кога се то уједињују Албанци, а да када он помене српски свет, узбуди се читав Балкан, пренео је Танјуг.
„Њега не треба потцењивати. Никад он није говорио из своје главе. Нема бивших обавештајаца, нема пензионисаних, он је ту да настави с политичком агендом према којој је радио читавог свог живота, а то је уношење немира и нестабилности где год га пошаљу“, поручио је министар Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала