Најслабија тачка војске САД: Амерички портал открива највећи проблем подморница

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаБродоградилиште
Бродоградилиште  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Амерички портал „19fortyfive“ је открио најслабију тачку Оружаних снага САД наводећи да застарела бродоградилишта угрожавају безбедност Американаца.
Како пише ауторка чланка Маја Кларк, амерички Сенат је пре неки дан одобрио издвајање 1,1 трилион долара за развој државне инфраструктуре. Највећу пажњу, по њеном мишљењу, заслужује ситуација са државним бродоградилиштима којих има укупно четири и имају више од сто година.
С обзиром на чињеницу да су та бродоградилишта одговорна за одржавање авиона и подморница, ситуација је заиста ужасна, наводи она.
Роботизовано борбено возило Ripsaw - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
САД планирају да оживе „армију духова“ због Русије и Кине
Међу најочигледнијим проблемима је немогућност одржавања нових подморница на сувим доковима због њиховог малог капацитета, а такође и због опреме која је много старија од оне на приватним бродоградилиштима, рекла је ауторка чланка.

„Слични проблеми постоје у многим сферама. Уместо да користе аутоматску опрему у фабрикама за производњу муниције за америчку војску, они се, као и раније, ослањају на технику и процесе производње из периода Другог светског рата“, истакла је новинарка и напоменула да такво стање угрожава не само запослене у компанијама, већ и америчку националну одбрану.

Ауторка чланка је такође подвукла да су издвојена средства за инфраструктуру само део опасног тренда потрошње на расипничке пројекте, игноришући притом важне националне пројекте. Кларкова је навела да је Конгрес одавно престао да преузима одговорност за одржавање одбране земље и нагласила да ће му то ускоро, ипак, постати приоритет.
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Амерички војници симулирали рат са Кином – и изгубили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала