На Косову и даље циркулише лажни новац

CC0 / Pixabay / 100 евра
100 евра - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Упркос упозорењима, циркулација лажног новца на Косову је готово свакодневна појава, што се бележи и у полицијским извештајима. Последњих дана, упадљиво је пријављивање новчаница од 100 евра за које се сумња да су лажне.
Јуче ујутру је власник бензинске пумпе пријавио да је примио новчаницу од 100 евра за коју се сумња да је фалсификована.
У истом дану, поподне је власник пекара у Гњилану обавестио полицију да примио такође новчаницу од 100 евра за коју се сумња да је фалсификована, преноси Коссев.
Дан раније, регистрована су чак три случаја. Радница банке у Грачаници пријавила је полицији да је током пребројавања новца, наишла на новчаницу од 100 евра за коју се сумња да је фалсификована.
Друга два коришћења оваквог „новца“ догодила су се у Приштини, у исто време и у истој улици. Први је полицији пријавила радница маркета. Она је такође наишла на новчаницу од 100 евра за коју се сумња да је фалсификована. У исто време, радница банке, такође је пријавила да је непозната особа приложила лажну новчаницу од 100 евра.
Како је недавно јавила РСЕ, позивајући се на податке Косовске агенције за форензику, преко 40 хиљада евра је вредност фалсификованог новца који је пуштен у оптицај на косовском тржишту 2020.
Према подацима Централне банке Косова, током ове године идентификовано је више од 943 новчанице и 2.671 фалсификованог кованог новца, наводи се у извештају Косовске агенције за форензику.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала