Новак се вратио на место „злочина“ /фото, видео/

© AFP 2023 / AL BELLOНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, допутовао је у Сједињене Америчке Државе где ће у наредном периоду наступити на Ју-ес опену, такмичењу које је прошле године морао да напусти због дисквалификације и чувеног инцидента са линијском судијом.
Ђоковић је прошле године био у незадрживом походу на све титуле, био је непоражен све до дуела са Паблом Карењо-Бустом коме је победа поклоњена јер је Новак дисквалификован после погађања линијске судије лоптицом.
Мало је рећи да се Ђоковић нашао на стубу срама, низале су се негативне реакције на, сасвим је јасно, случајан и ненамеран инцидент, али је јавност ненаклоњена њему једва дочекала моменат да се обруши свим силама.
За разлику од претходне године, Ђоковић ове стиже у Америку са нешто другачијим осећајем, а све у вези са лошим резултатом на Олимпијским играма.
Ипак, Ђоковић је као мајстор менталне припреме већ показао широке осмехе у Америци, како по самом доласку па је спремно дочекао захтев за фотографисање једног путника који се нашао на аеродрому у Њујорку.
Добра атмосфера је настављена и на првом тренингу који је обавио у академији Андреа Агасија, у друштву првог сарадника у удружењу ПТПА Васека Поспишила и велике наде српског тениса Олге Даниловић.
Ђоковић је велики фаворит на Ју-ес опену, као што је то и случај на сваком турниру, а овога пута неће имати старе ривале – Рафаел Надал и Роџер Федерер су завршили сезоне, Доминик Тим неће бранити титулу, али то не значи да је пут лак.
Томе у прилог сведоче и детаљи са тренинга.
Пред Новаком је нови изазов, група младих тенисера коју чине, у првом реду Данил Медведев, Стефанос Циципас, Андреј Рубљов и Александар Зверев, са великим амбицијама стиже на амерички Гренд слем.
О томе сведочи и чињеница да су у полуфиналу уводног турнира из Мастерс серије 1000 управо њих четворица играли у полуфиналу, а титулу је на крају однео Зверев, као и у Токију.
Ју-ес опен почиње 30. августа и трајаће до 12. септембра.
Андреј Рубљов и Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Руска крв је прокључала на америчком тлу /фото, видео/
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Сумње на превару, али и јасна порука: „Ја тако функционишем“ /видео/
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Српско-руска доминација у једном сегменту: „Испред Медведева је само Ђоковић“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала