- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Отпадне воде — проблем који хитно треба решавати | Енергија Спутњика

Пратите насTelegramOdyssey
Проблем отпадних вода у Србији, најављено је из владе, биће решен реализацијом највећег пројекта изградње и реконструкције комуналне инфраструктуре „Чиста Србија”.
Изградња канализације, постројења за прераду отпадних вода из домаћинстава, али и решавање проблема септичких јама, отпадних вода из индустријских постројења, пречишћавање већ загађених водотокова па и земљишта обећава. Али, и до сада смо имали најаве збрињавања река од загађивача, који у њих испуштају све и свашта. Међутим, мало тога је учињено. Што због мањка средстава, што због небриге надлежних. А никако се не сме занемарити ни бахатост загађивача — и грађана и привреде.
Зато пројекат „Чиста Србија” обећава.
Подужи је списак шта све треба урадити. Све, наравно, зависи од стања инфраструктуре, количина отпадних вода, које треба збринути, неопходним постројењима за пречишћавање… Држава је најавила да ће овај пројекат бити рађен у сарадњи са кинеским инвеститором. За почетак у 14 локалних самоуправа.
О томе каква је ситуација у целој држави, шта треба урадити, колико би то коштало и која је улога образовања и медија у овој области Јелица Путниковић у „Енергији Спутњика” разговара са др Драганом Повреновићем, професором на Технолошко-металуршком факултету у Београду.
Енергија Спутњика 23.08.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала