У Косовској Каменици нападнут дванаестогодишњи дечак српске националности

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Дванаестогодишњи дечак српске националности Михајло С. нападнут је око 14 сати у центру Косовске Каменице. Њега је, без икаквог повода, напала група старијих Албанаца и нанела му повреде по лицу, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Дечак, иначе ученик петог разреда основне школе “Десанка Максимовић”, је хоспитализован у болници у Косовској Каменици и поред физичких повреда, претрпео је огроман стрес.
Према речима његовог оца са којим сам разговарао, дечак је ишао у продавницу што чини свакога дана, међутим по повратку га је напала група хулигана и вређала на албанском језику. Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву расположиву помоћ породици повређеног дечака и обезбедити најбољу могућу негу.
Михајло је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто Косово и Метохију. За такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иду на руку изгредницима.
Његове повреде и стрес који је доживео срамота су пре свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узгредни инциденти. Нека питају Михајла или његове другаре и родитеље како се после овог напада осећају?
Нажалост, антисрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима. Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбедност у српским срединама на простору Косова и Метохије, а да међународне организације на КиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починиоце, наводи се у саопштењу.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала