Демантовани наводи о заједничким активностима безбедносних служби Србије и Црне Горе

© Flickr / Alexander GranholmЦрногорска застава
Црногорска застава - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Биро за оперативну координацију Владе Црне Горе демантовао је наводе о заједничким активностима безбедносних служби Црне Горе и Србије поводом устоличења митрополита Јоаникија. Наводе о заједничким активностима српске и црногорске војске демантовало је и Министарство одбране Србије.
Биро владе је демантовао наводе у тексту подгоричке Побједе под насловом „Процену ризика даће Кобре и БИА".
"Нетачни су наводи у тексту да су у току заједничке активности безбедносних служби Црне Горе и Републике Србије поводом устоличења митрополита Јоаникија, као и да је тражена помоћ тим поводом", наводи се у саопштењу.
Указује се да уколико на наведени догађај буде планиран долазак штићених личности Србије, обавештајно - безбедносни сектор Црне Горе ће самостално и у сарадњи са безбедносним службама Србије омогућити штићеним личностима безбедан боравак у Црној Гори, преноси РТЦГ.
То, кажу, подразумева и заједничке активности са поменутим безбедносним службама Србије, укључујући Одред војне полиције специјалне намене „Кобра" чији је један од задатака процена, планирање и реализација безбедносних задатака из домена заштите одређених лица и објеката Србије.
То је, истичу, била и раније уобичајена пракса приликом посете Црној Гори штићених личности из Србије.
"Апелујемо на медије да нетачним информацијама не подижу тензије и грађане доводе у заблуду, већ да својим професионалним деловањем допринесу јачању толерантности и учвршћивању међунационалног и међуверског склада у Црној Гори", наводи се у реаговању Бироа за оперативну координацију.

Министарство одбране: Наводи о заједничким активностима апсолутно нетачни

Наводе о заједничким активностима са војском Црне Горе демантовало је и Министарство одбране Србије.
"Поводом злонамерних тврдњи које су се појавиле у јавности, Министарство одбране саопштава да су апсолутно нетачни наводи да се припадници Војске Србије незаконито крећу по територији Црне Горе. Такође, саопштавамо да у овом тренутку нема ни једне заједничке активности на којој смо ангажовани са Војском Црне Горе или на било који други начин на територији ове суседне земље", наводи се у саопштењу.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала