Ђоковић богатији за више десетина милиона евра

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ðоковић и чувена француска компанија „Лакост“ продужили су данас сарадњу до 2025. године. Новаку је наредне године истицао уговор са „крокодилом“ и две стране одлучиле су да годину дана раније продуже сарадњу до 2025. када ће српски тенисер имати 38 година.
Ђоковић од 2017. године носи опрему са препознатљивим знаком „крокодила“, тада је уговор био потписан на пет година и на основу њега Србин је зарађивао око 9,4 милиона годишње.
Новак је тада био у великој кризи због повреде лакта, те су људи из „Лакоста“ искористили тренутак и потписали уговор са Србином који ће им се вишеструко исплатио јер је Ђоковић касније оборио многобројне рекорде.
Лакост и Новак Ђоковић поносни су да објаве да се сарадња наставља до 2025. године. Изузетен спортиста и светски рекет број један, који дели заједничке вредности са француским крокодилом: одважност, посвећеност и елеганцију“, наводи се у саопштењу компаније Лакост.
У званичном саопштењу није се навело колике је вредности нови уговор, али ако је Ђоковић, када је био на најнижим гранама, договорио 9,4 милиона по години, сада је та цифра можда и двоструко већа.
Свакако, ради се о десетинама милиона евра и то што је Новак продужио уговор до 2025. говори нам да најбољи тенисер света планира да се бави „белим спортом“, минимум, још четири године.
Ђоковић би у том периоду могао да постане тениски ГОАТ јер ће готово сигурно бити тенисер са највише Гренд слемова, а већ држи рекорде по броју недеља на првом месту, по броју Мастерса...
У походу на тениску вечност помоћи ће му „Лакост“ који ће такође бити у историји као спонзор највећег тенисера свих времена.
Ђоковић је у досадашњој каријери инкасирао око 152 милиона евра само од турнира, док му се вредност процењује на око 220 милиона евра.
Новак Ђоковић и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Ђоковић може да се захвали Звереву – ево и зашто
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Американци су нашли начин да спрече сценарио „Новак“
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Новак се сетио Кобија: Брате, недостајеш
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала