Додик: Идем на састанак са Ердоганом

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се у петак састати са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Председништву БиХ.
Додик је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да председника Ердогана жели да упозна са ставовима Републике Српске и да му укаже на тренутно веома сложену ситуацију у БиХ.
„Желим и да га подсетим на његове речи да не жели никога да фаворизује и да су му важне све три стране у БиХ“, рекао је Додик, додајући да је потребно и веома важно да се на том састанку чује и став српске стране.
О одласку у Сарајево разговарао је са представницима парламентарних странака Српске од којих је добио подршку.
„Имамо консензус да је потребно присуствовати овом састанку. Понашаћу се онако како је Народна скупштина Српске одлучила“, казао је Додик.
Истакао је да не треба оставити прилику преосталој двојици чланова Председништва, Шефику Џаферовићу и Жељку Комшићу, да Ердогану презентују оно што они желе, пренео је РТРС.
Навео је да ће једна од тема бити и изградња ауто-пута Београд-Сарајево и подсетио да су Србија и Република Српска обезбедиле 100 милиона евра за деоницу од Раче до Бијељине.
Председник Турске допутоваће ове седмице у службену посету БиХ.

„За Српску високи представник не постоји“

Додик је поновио да функција високог представника за Српску не постоји и да, како је рекао, неизабрани странац није имао право да наметне спорни закон.
„Све што је наметнуто мимо међународног права не може бити прихваћено. Што се тиче Републике Српске, високи представник не постоји“, поручио је Додик.
Како је истакао, БиХ искључиво може да победи само договором и немешањем странаца.
„Све док то не урадимо, бићемо у оваквој ситуацији“, констатовао је Додик.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала