Претња метком Додиковом саветнику: Некоме је засметао скуп на Козари

© РТРСПортапрол СНСД Радован Ковачевић
Портапрол СНСД Радован Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Саветник српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и портпарол СНДС-а Радован Ковачевић не зна коме би он лично могао да смета да би добио претећу поруку, али истиче да вероватно некоме смета подршка коју СНСД ужива у народу.
Ковачевић је у понедељак пријавио полицији да је путем друштвене мреже Фејсбук примио претње са непознатог профила.
На питање Спутњика да ли може да претпостави откуд претња, он је указао на околности које су јој претходиле.
„У питању је моја Фејсбук страница на којој сам после више од месец дана први пут нешто објавио и то фотографије са страначког скупа СНСД-а који је био на Козари, који је био величанствен, на коме је било више од 20.000 људи“, истакао је Ковачевић.

Подршка народа СНСД-у некоме смета

Он је напоменуо да је већ наредног јутра уследила та претећа порука на на Фејсбуку, што га наводи на могући закључак:

„Једино што мени може да падне на памет јесте да некоме смета то што СНСД ужива такву подршку међу грађанима РС и што је СНСД једини у могућности да организује један тако велики скуп на коме је јасно и једногласно поручено да ће живети Српска и да неће пристајати на било каква наметања закона или решења у Босни и Херцеговини, већ да једино на шта ми пристајемо то је да се конститутивни народи и ентитети договарају о будућности Босне и Херцеговине.“

На питање о каквој претњи је реч, да ли о директној или индиректној, он каже да о томе не би да прича и да су неки медији већ објавили каква је претња стигла и да је то то.
А медији су објавили да је Ковачевић примио поруку: „Пази да те не погоди метак.“
Он је то одмах пријавио полицији.
Пошто је полиција о томе обавестила дежурног тужиоца у Бањалуци, он је наредио предузимање свих радњи у циљу расветљавања овог случаја који је квалификован као угрожавање безбедности.
Каква је даље процедура, Ковачевић каже да не зна.
„Да будем искрен, ја сам чак тражио да се то не објављује. Из којих разлога је Министарство унутрашњих послова објавило, ја не знам“, каже Ковачевић за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала